O przyjęcie do Branżowej szkoły II stopnia w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi mogą ubiegać się osoby, które
- ukończą w tym roku szkolnym szkołę branżową I stopnia w zawodach: cukiernik, piekarz, wędliniarz, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, przetwórca ryb
lub
- ukończyły zasadniczą szkołę zawodową w zawodach: cukiernik, piekarz, wędliniarz, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, przetwórca ryb, pod warunkiem, że rozpoczęli w niej kształcenie nie wcześniej niż w roku szkolnym 2012/13.
Nauka będzie odbywała się przez trzy dni w tygodniu przez dwa lata.
Absolwenci szkoły, po zdaniu egzaminu zawodowego, uzyskają tytuł technika technologii żywności. Mogą również przystąpić do egzaminu maturalnego.
Kształcenie będzie obejmowało: j. polski, matematykę, j. obcy, informatykę
i przedmioty zawodowe.
Rekrutacja będzie prowadzona od czerwca 2020 r.
Szczegóły:
- www.spozywcza.lodz.pl w zakładce Rekrutacja/Dla Kandydatów
- kontakt@zsps.elodz.edu.pl
- 426551040
WNIOSEK o przyjęcie do Branżowej szkoły II stopnia w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi do pobrania w sekretariacie szkoły a do samodzielnego wydrukowania tutaj.