Mistrz Ortografii
W imieniu zespołu Dyktanda.pl zapraszamy wszystkich uczniów na III. edycję konkursu Mistrz Ortografii!
Będzie można swoją wiedzę rozwiązując dyktanda online na platformie Dyktanda.pl.
https://dyktanda.pl/lista-konkursow
Rywalizacja w tej edycji będzie przebiegała następująco:
- konkurs potrwa 5 dni - od 13.06 (poniedziałek) do 17.06 (piątek);
- każdego dnia do rozwiązania będą dwa dyktanda konkursowe;
- ocenie będzie podlegała poprawność odpowiedzi oraz czas rozwiązywania;
- wszystkie zdobyte punkty będą sumowane w rankingu, który wyłoni zwycięzców;
- do wygrania są pakiety korepetycji w portalu z korepetycjami online i nauką języków Tutors.live (https://tutors.live/pl).
Aby dołączyć do rywalizacji, wystarczy zapisać się do konkursu w swojej kategorii wiekowej:
Udział w konkursie jest bezpłatny! Na każdego uczestnika czeka nagroda gwarantowana, a najlepsi zostaną nagrodzeni pakietami korepetycji do wykorzystania na platformie Tutors.live.
Serdecznie zapraszamy!
Monoporcje - warsztaty w Spożywczaku
Niespodzianek dla uczniów Spożywczaka ciąg dalszy. W ubiegły czwartek zaszczycili nas swoją obecnością przedstawiciele firmy "Debic". Uczniowie klasy 2ta pod czujnym okiem panów Jakuba i Witolda tworzyli zjawiskowe monoporcje. Zobaczcie jak było. Wielkie podziękowania dla Pana Jakuba i Witolda
4
Dzień chleba
Dynamiczny tydzień w Spożywczaku zakończyliśmy pierwszą edycją naszego nowego pomysłu.
Mamy w swoim kalendarzu wydarzeń święta poświęcone: chatce z piernika, mazurkowi wielkanocnemu; teraz przyszedł czas na projekt poświęcony ciężkiej pracy naszych piekarzy.6
Technicy technologii żywności kuszą deserami
Deserki w wykonaniu 2ta. Były (bo zjedzone) pycha!
Technicy kontroli jakości i ich baby
Uczniowie klasy 2ta kształcący się w zawodzie technik kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności poznają też technologie spożywcze.
Zdjęcia z ich wypieków w ramach ćwiczeń praktycznych w naszych szkolnych pracowniach piekarsko-cukierniczych.
Technicy kontroli jakości i ich chały
Technik kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności: uczniowie 2ta ćwiczyli praktycznie technologie piekarskie - powstały takie chały!
Jak na pierwszy raz to chyba nieźle?
Dzień Chleba w Spożywczaku - harmonogram
Miłośnicy chleba i nie tylko MAMY TO ! Harmonogram Dnia Chleba w Spożywczaku. Czekają WAS prezentacje multimedialne, warsztaty, spotkania z ekspertami. Szczegóły poniżej. Zapisy w sekretariacie.
Alarmy BRAVO, CHARLIE-CRP
W związku z Zarządzeniami Prezesa Rady Ministrów: nr 107 z dnia 29 kwietnia 2022 roku w sprawie wprowadzenia drugiego stopnia alarmowego (2. stopień BRAVO) na całym terytorium Rzeczypospolitej Polskiej oraz nr 108 z dnia 29 kwietnia 2022 roku w sprawie wprowadzenia trzeciego stopnia alarmowego (3. stopień CHARLIE-CRP) na całym terytorium Rzeczypospolitej Polskiej informuję, że na teren szkoły będą wpuszczani tylko uczniowie oraz pracownicy szkoły. Wszystkie sprawy proszę załatwiać telefonicznie w godzinach pracy sekretariatu 8.00- 15.30. Ograniczenie to obowiązuje do dnia 15 maja 2022r do godz. 23.59.
Matury 2022
Dziś 4 maja, więc MATURY 2022 czas zacząć. Trzymamy za Was kciuki !
Pożegnanie klas IV z rocznika 2018-2022
Dziś pożegnaliśmy klasy IV z rocznika 2018-2022. Miał być reportaż, ale postanowiliśmy jednak umieścić wideorelację. Kochani Absolwenci! Będziemy za Wami tęsknić!
Запрошуємо на "SPOŻYWCZAKA".
Пояс, оладки, що означає «SPOŻYWCZAK» українською.
Поділіться з нами своїми традиційними рецептами. Запрошуємо на "SPOŻYWCZAKA".
DZIEŃ CHLEBA W SPOŻYWCZAKU
Wyszystkich miłośników chleba zapraszamy na nasze świeto. Szczegóły niebawem.
Dni otwarte oj działo się działo
23 kwietnia odbyły się piersze z dwóch dnia otwartych w naszej Szkole. Towarzyszło im wiele miłych i insporujących chwil. Foto relacja poniżej.
Trzeci stopień alarmowy CRP (3. stopień CHARLIE-CRP)
W związku z Zarządzeniami Prezesa Rady Ministrów: nr 87 z dnia 14 kwietnia 2022 roku w sprawie wprowadzenia drugiego stopnia alarmowego (2. stopień BRAVO) na całym terytorium Rzeczypospolitej Polskiej oraz nr 88 z dnia 14 kwietnia 2022 roku w sprawie wprowadzenia trzeciego stopnia alarmowego CRP (3. stopień CHARLIE-CRP) na całym terytorium Rzeczypospolitej Polskiej informuję, że na teren szkoły będą wpuszczani tylko uczniowie oraz pracownicy szkoły. Wszystkie sprawy proszę załatwiać telefonicznie w godzinach pracy sekretariatu 8.00- 15.30. Ograniczenie to obowiązuje do dnia 30 kwietnia 2022r do godz. 23.59.
Błyskawiczny konkurs Wielkanocny
Błyskawiczny konkurs #Wielkanocny w Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi.
W zamkniętym słoiku umieszczone były czekoladowe jajka.
Zadaniem poszczególnych klas było oszacowanie, bez otwierania słoika ilości czekoladowych przysmaków. NAJLEPSZE OKO miała klasa 4 tb. Brawa dla zwycięzców.
Dzień Mazurka - relacja filmowa
Poniżej relacja filmowa z naszego Dnia Mazurka 2022. Zapraszamy do obejrzenia.
Dzień Mazurka 2022 - wyniki konkursu
Został rozstrzygnięty konkurs NAJŁADNIEJSZY MAZUREK. Wykonane przez uczniów prace przerosły nasze oczekiwania. Wszystkie wykonane mazurki były bardzo ładne.
Mazurki zostały ocenione przez Komisję, w skład której wchodzili m.in. przedstawiciele Izby Rzemieślniczej, Cechu Piekarzy i Przedsiębiorców i Pani Dyrektor szkoły. Komisja przedstawiła następujące wyniki:
I miejsce: Natalia Florek, uczennica klasy 3tb
II miejsce: Gabriela Klate i Wiktoria Pająk, uczennice z 3ta
III miejsce: Kamila Cichawa i Julia Ogórek, uczennice z 1ta
wyróżnienie dla Tomasza Pajora, ucznia kl. 2a
Zwycięzcom gratulujemy! Wszystkim uczestnikom konkursu serdecznie dziękujemy.
Dzień Mazurka już za nami
Wczoraj w łódzkim Spożywczaku obchodziliśmy 11. Dzień Mazurka; święto, które na stałe wpisało się już w harmonogram naszych działań. Tym razem także udało nam się zaskoczyć naszych gości, oprócz części artystycznej, która pokazywała przedświąteczną gorączkę w naszych domach, związaną m.in. z wypiekaniem mazurków, mogliśmy obserwować młodych tancerzy, prezentujących swe umiejętności w …. mazurze!
Bardzo dziękujemy artystom z klasy 1ta pod wodzą pp. Anny Mielczarek i Karoliny Popiołek oraz zespołowi Pieśmi i Tańca Mała Anilana pod kier. Pani Katarzyny Korzeniewskiej
Cieszymy się, że swoje umiejętności cukiernicze mógł sprawdzić nasz gość honorowy- Łódzki Kurator Oświaty- pan Waldemar Flajszer.
Poniżej link do realacji telewizyjnej z Nszego święta