XII Międzyszkolny Konkurs Plastyczny „Kultura bezpieczeństwa”
Serdecznie zapraszamy uczniów do udziału w XII Międzyszkolnym Konkursie Plastycznym „Kultura Bezpieczeństwa”.
Konkurs towarzyszy programowi edukacyjnemu „Kultura Bezpieczeństwa” i jest organizowany przez Okręgowy Inspektorat Pracy w Łodzi.
3. Dzień Chleba - konkurs!
3. Dzień Chleba w Spożywczaku to nie tylko degustacje i warsztaty. Tym razem mamy dla Was niespodziankę. KONKURS. Szczegóły poniżej.
3. Dzień Chleba - program
Zapraszamy do Spożywczaka wszystkich, którzy kochają (piec/jeść) chleb. 19 października 2023 r. zapraszamy na Dzień Chleba. Szczegóły - w zaproszeniu!
Integracja klas pierwszych na sportowo!
Bardzo udany był początek tygodnia - w poniedziałek, przy pięknej pogodzie, znakomicie bawili się uczniowie klas pierwszych, integrując się podczas gier i zabaw sportowych.
Imprezę znakomicie przygotowali i poprowadzili nauczyciele WF: Karolina Popiołek i Przemysław Szyburski, ze wsparciem Michała Beczkowskiego, obsługującego grilla.
Desery z Darią Marszałek
Takie pyszne piękności powstają w Spożywczaku!
Na zdjęciach deserki przygotowane na ćwiczeniach praktycznych przez klasę 3ta pod okiem pani Darii Marszałek.
OLIMPIADA WIEDZY o ŻYWNOŚCI - zaproszenie do udziału
Zapraszamy uczniów do udziału w kolejnej edycji Olimpiady Wiedzy o Żywności.
Olimpiada organizowana jest 3-etapowo: etap szkolny, potem okręgowy/wojewódzki i ogólnopolski.
Etap szkolny odbędzie się 20 października, jednak chęć udziału w OWoŻ należy zgłosić najpóźniej do 28 września z uwagi na terminarz ustalony przez Ogólnopolski Komitet Olimpiady w Poznaniu.
Początek roku szkolnego 2023/2024
Zaczeło się. 4 wrzesnia 2023r. dla dużej grupy absolwentów szkól podstawowych drzwi naszej Szkoły stanęły otworem. Witajcie w Spożywczaku !
Pierwsze półkolonie w Spożywczaku.
W dniach 14 sierpnia do 25 sierpnia w naszych murach gościliśmy na półkoloniach uczniów szkół podstawowych. Poznawali oni tajniki pracy piekarzy i cukierników oraz spalali zdobyte kalorie.
Uwaga Maturzyści
Przypominamy terminy poprawkowych egzaminów maturalnych:
21.08. godz. 9:00 - j. polski ustny
21.08. godz. 10:00 - j. angielski ustny
22.08. godz. 9:00 - egzaminy pisemne
Powodzenia
600 lecie Łodzi
Nasze rodzinne miasto świętuje swoje 600 urodziny. Świętujmy z nim.
„ Chleb codzienny w niecodziennej formie” - wyniki konkursu
30 maja został rozstrzygnięty konkurs zorganizowany przez szkolne koło PCK i Promocji Zdrowia pod nazwą „Chleb codzienny w niecodziennej formie”. Celem konkursu było propagowanie zasad zdrowego żywienia i kształtowanie umiejętności przygotowania wypieków oraz potraw z wykorzystaniem zdrowych surowców i dodatków.
Ogólnopolski Konkurs Uczniowski CUKIERNI SOWA
Jesteś uczniem szkoły ponadpodstawowej, kształcącej w zawodach: cukiernik, piekarz, technik technologii żywności, technik żywienia i usług gastronomicznych? A może właśnie w tym roku ukończysz taką szkołę i rozpoczniesz słodką pracę? Najwyższy czas podjąć wyzwanie i sprawdzić się w konkursie z atrakcyjnymi nagrodami!
Zapisy na półkolonie
Zapraszamy 27 maja w godzinach 10:00 - 14:00.
Opłata za turnus 8. (14-18 sierpnia 2023r. -4 dni!) 240zł;
opłata za turnus 9. (21-25 sierpnia 2023r.)- 300 zł
nr rachunku bankowego:
45 1240 1037 1111 0011 0919 2836
Tytuł przelewu:
Imię i nazwisko uczestnika, adres zamieszkania, numer turnusu (Jan Nowak, 8 turnus)
Ostateczny termin dokonania wpłat - 07.06.2023r.
Poniżej dokumenty do wypełnienia.
Oswiadczenie-polkolonie_ZSPS.pdf
WAKACJE W SPOŻYWCZAKU
WAKACJE W Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi !
Kino, basen, czemu nie a do tego CIASTECZKA, LIZAKI, BUŁECZKI, CHAŁECZKI, CZEKOLADKI. Tak w dniach:
od 14 sierpnia do 18 sierpnia 2023r.
od 21 sierpnia do 25 sierpnia 2023r.
uczniowie szkół podstawowych mogą spędzić czas w Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w ŁodziPrzypominamy, że podczas zajęć dzieciaki będą miały KONTAKT Z następującymi ALERGENAMI: mąką (gluten), mlekiem krowie (laktoza), jajkami, orzechami, zbożami, cytrusami.
Czekamy na Was !
Drzwi otwarte - goście wypiekali
Podczas "otwartych drzwi" w Spożywczaku zainteresowani naszą szkołą mogli spróbować swoich sił m.in. w pracowni piekarskiej w sali 132 i wypiec oraz skosztować pieczywo piekarskie wyborowe i półcukiernicze.
8Plecionki, chały, szneki były wykonywane pod okiem panów Grzegorza Andrysiaka i Krzysztofa Maślińskiego.
Miłym gościom dziękujemy za przybycie!----------
Zdjęcia: Agnieszka Furmańczyk i Krzysztof Maśliński, ZSPS w Łodzi
„ Chleb codzienny w niecodziennej formie”
Chleb lub bułeczki dowolnej wielkości i kształtu, należące do jednej z następujących kategorii:
- Pieczywo ziołowe
- Pieczywo kukurydziane
- Pieczywo z płatkami zbożowymi lub orzechowe